header2

Broccoli Cream / Crema de Brócoli

  sopa brocoli (Vea la receta en Español más abajo) #TastyTuesday One of the most popular soups among Our Cabaña's visitors is this delicious creamy soup. Our cooks shared the recipe with us, take a look and try it at home!   Ingredients
  • 2 broccoli pieces
  • ¼ finely chopped onion
  • 1 can Evaporated milk
  • Water as needed
  • Chicken consommé or salt
  • Butter
Preparation 1.- Boil the broccoli with enough water to cover the vegetable. Let it boil until the broccoli becomes soft, don’t let them dissolve. 2.- Grind the broccoli in the blender with its water and the evaporated milk 3.- Put some butter in a saucepan and fry the onion over low heat. When the onion becomes see through, it’s time to add the broccoli mixture. 4.- Over a medium heat, leave it come to the boil (don't stop stirring). When it reaches the boil add seasoning and consommé. If it is too thick add more water at this point as well. Done! (SPANISH VERSION) Una de las sopas que es más popular entre las Guías que visitan Nuestra Cabaña  es esta deliciosa y cremosa sopa que comparten nuestras cocineras el día de hoy. ¡Véanla y prueben en casa! Ingredientes
  • 2 ramos de brócoli
  • ¼ de Cebolla finamente picada
  • 1 lata Leche evaporada
  • Agua necesaria
  • Consomé de pollo o sal
  • Mantequilla
Preparación 1.- Cocer el brócoli con agua que solo cubra la verdura, hasta que estén suaves, pero que no se deshagan. 2.- Moler en la licuadora el brócoli cocido con el agua en que se coció y la leche evaporada 3.- En una olla a fuego bajo poner la mantequilla y freír la cebolla, cuando la cebolla esté transparente es el momento de añadir la mezcla anterior. 4.- Dejemos que hierva sin dejar de mover y con el fuego medio, cuando suelte el hervor sazonar con sal o consomé (si está muy espesa se puede añadir más agua) Listo!!!!    

"Salsa Verde"

Salsa verde

(Spanish version below)

Mexico is a country famous for its spicy chilies and sauces, which add a unique flavor to Mexican Gastronomy. On #TastyTuesday The "Salsa Verde" that is made in Nuestra Cabaña has a mild flavor that appeals to all our participants.

Ingredients: - 10 Green Tomatoes - ¼ Onion - 1 clove of garlic - 1 small cilantro - 1 or 2 Chile - Salt

Preparation

Put all the ingredients previously washed in the blender until they are perfectly ground.

VERSION EN ESPAÑOL

Mexico es un país famoso por sus chiles y salsas picantes, que añaden sabor a la comida mexicana. La "Salsa Verde"que se hace en Nuestra Cabaña tiene un sabor suave que agrada a todas nuestras participantes.

Ingredientes: - 10 Tomates verdes - ¼ Cebolla - 1 diente de Ajo - 1 manojo pequeño  de cilantro - 1 ó 2 Chile - Sal Preparación Poner todos los ingredientes previamente lavados en la licuadora hasta que estén perfectamente molidos.  

Sopa Azteca / Aztec Soup

sopa-azteca (English version below) Desde la cocina de Nuestra Cabaña en #TastyTuesday, nuestras excelentes cocineras Mago y Carmen comparten esta semana un clásico de la cocina mexicana: La Sopa Azteca. Sopa Azteca Ingredientes ( 4 porciones)
  • 12 tortillas de maíz
  • 2 litros de caldo de pollo (opcional)
  • 4 jitomates
  • ¼ de taza de queso oaxaca
  • ½ cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 aguacate
  • 1 rama de epazote
  • ¼ de crema
  • Aceite
  • Sal y pimienta al gusto
  • Pollo desmenuzado
Preparación:
  1. Corta las tortillas en tiras largas y delgadas.
  2. Posteriormente pon a calentar en un sartén el aceite y fríe las tortillas.
  3. Saca y coloca en una toalla de papel muy absorbente para retirar el exceso de grasa.
  4. Cuece los jitomates con la mitad del caldo de pollo (o agua)
  5. Mueve los jitomates con el ajo y la cebolla
  6. En una cacerola con un poco de aceite fríe la mezcla y el resto del caldo de pollo
  7. Añade el epazote y salpimienta y déjalo cocinarse por 20 minutos.
  8. Pon las tiras de tortillas en un tazón y agrega el caldillo de jitomate caliente.
  9. Para finalizar, agrega el aguacate, el queso y una cucharada de crema fresca.

ENGLISH VERSION

Aztec Soup

From Our Cabana kitchen, our excellent cooks Mago and Carmen share this week a classic of Mexican cuisine: Aztec Soup.

Ingredients (4 servings)
  • 12 corn tortillas
  • 2 liters of chicken broth (optional)
  • 4 tomatoes
  • ¼ cup Oaxaca cheese
  • ½ onion
  • 1 clove garlic
  • 1 avocado
  • 1 branch of epazote or dry epazote
  • ¼ of cream
  • Oil
  • Salt and pepper to taste
  • Shredded chicken
Instructions:
  1. Cut the tortillas into long, thin strips.
  2. Afterwards, heat the oil in a frying pan and fry the tortillas.
  3. Remove and place the fried tortillas in a very absorbent paper towel to remove excess grease.
  4. Cook the tomatoes with half the chicken broth (or water)
  5. Move the tomatoes with the garlic and the onion
  6. In a saucepan with a little oil, fry the mixture and the rest of the chicken broth
  7. Add the epazote and sauté, let it cook for 20 minutes.
  8. Put the tortilla strips in a bowl and add the warm tomato stew.
  9. To finish, add the avocado, cheese and a spoonful of fresh cream.