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Arepas

flag spanishVersión en Español 

In this season we will be serving international breakfasts because our volunteers will be sharing traditional recipes from their countries!!

Yesterday Martha, our Communications Intern from Venezuela, shared with us the recipe of some delicious arepas filled with eggs, and the Venezuelan favorite “Arepa Reina Pepiada” which is filled with a mixture of chicken, mayonnaise, onions and avocado.

Our cooks were very happy to learn that recipe.

INGREDIENTS:

  • P.A.N Corn flour (Precook yellow corn meal).
  • 2 1/2 cups of  water
  • 1 teaspoon of Salt

Steps:

  1. Place the water in a bowl and add the salt and flour slowly and knead untill you obtain a smooth dough.
  2. Shape the arepas making sure they are rounded and thick enough to cut them open and stuff.
  3. Place the arepas in a pan, once you can slide your Arepa, flip it to the other side.
  4. Once the arepas are slightly gold on both sides, bake them at a high temperature. The Arepa should fluff up and take a slight golden color in the oven.  Watch the video to learn the trick on how arepas sound when they are ready. On our FB page.

NOTE: Arepas can be filled with whatever you like: eggs, pork, ham, cheese, avocado, and the “Reina Pepiada” recipe we are sharing with you today.

Reina Pepiada filling:

  • 400gr of chicken.
  • 2 garlic pieces
  • 1/2 onion. Diced
  • 2 avocados
  • 3 spoons of Mayonnaise
  • Olive oil
  • Salt and pepper

 DIRECTIONS:

  1. Fry the onion and garlic
  2. Add the chicken
  3. Add pepper and salt
  4. In another bowl, add the avocado and Mayonnaise.
  5. Add the chicken, garlic and onion and mix slowly.
  6. Add pepper and salt if needed
  7. Cut the arepa open, add a bit of butter, and fill it before serving.

VERSION EN ESPAÑOL

Durante esta temporada estaremos sirviendo desayunos internacionales donde nuestra voluntarias compartirán con nosotras un plato típico de sus países. Ayer Martha, la pasante de Comunicaciones que es de Venezuela, compartió con nosotras unas deliciosas arepas rellenas de huevo y la estrella venezolana que es la “arepa reina pepiada” rellena de una mezcla deliciosa de pollo, aguacate, mayonesa y cebolla. Nuestras cocineras están muy contentas de aprender nuevas recetas.

INGREDIENTES:

  • Harina P.A.N. blanca (harina de maíz precocida)
  • 2 1/2 tazas de agua
  • 1 cucharadita de sal

INDICACIONES:

  1. Poner el agua tibia en un recipiente que sea cómodo para amasar
  2. Añadir la sal y la harina poco a poco.  Amasar hasta obtener la consistencia deseada
  3. Hacer las arepas cuidando que queden redondas y tengan suficiente grosor para que se puedan abrir y rellenar.
  4. Colocar las arepas en la plancha. Una vez que la arepa se pueda deslizar sobre la plancha, voltearla del otro lado.
  5. Cuando las arepas se hayan dorado un poco por ambos lados, hornear sin charola durante unos 15 minutos a temperatura alta; la arepa debe esponjarse y dorar ligeramente. Ver el video para saber cuándo están listas.

NOTA: Las arepas pueden rellenarse de muchas cosas: huevo, salchicha, queso y aguacate y la popular mezcla “Reina Pepiada” que compartimos a continuación.

Relleno Reina Pepiada:

  • 400 gr de pollo desmenuzado
  • 2 dientes de ajo
  • 1/2 cebolla picada
  • 2 aguacates
  • 3 cucharadas de mayonesa
  • aceite de oliva
  • sal y pimienta al gusto

Preparación:

  1. Acitronar el ajo y la cebolla
  2. Añadir el pollo
  3. Salpimentar al gusto
  4. En un recipiente colocar los aguacates cortados en cubos
  5. Añadir la mayonesa
  6. Incorporar la mezcla de pollo y revolver hasta integrar
  7. Probar punto de sal y pimienta y rectificar en caso necesario

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