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Pastel Azteca

flag spanishVersión en Español 

Today Carmen and Mago will share with us Our Cabaña’s most famous and most wanted recipe of all times. 

INGREDIENTS:

Servings 5

  • 12 corn tortillas
  • 1 poblano pepper
  • 1 pound tomatoes
  • 1 slice onion
  • 1 garlic clove
  • chicken stock powder
  • 1 % chicken breast, cooked and in strips
  • 1 pound Monterrey Jack cheese, shredded
  • oil
  • salt

 DIRECTIONS:

  1. You will need a Pyrex, approx. 8″ x 8″
  2. Fry the tortillas slightly
  3. The poblano pepper has to be roasted, the skin, seeds and veins removed, cut in strips.

SAUCE

  1. Blend the tomatoes with the onion, garlic and chicken stock powder. Fry this mixture with a little bit of oil.
  2. Add 2 tablespoons of this mixture in the pyrex, then a layer of tortillas (4); a layer of chicken, some strips of poblano pepper, cream and cheese. 
  3. Repeat twice, starting with the tortillas and ending with cheese
  4. Place in the oven at medium temperature just for a few minutes to melt the cheese. 

VERSION EN ESPAÑOL

Hoy Carmen y Mago comparten con nosotras la recetas de Nuestra Cabaña más famosa y requerida de todos los tiempos. 

INGREDIENTES:

  • 12 tortillas de maíz
  • 1 Chile poblano
  • 1/2 kilo de tomates
  • 1 rebanada de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 cada de caldo de pollo en polvo
  • 1 pechuga de pollo, cocida y cortada en tiras
  • 1/2 kilo de queso Monterrey o manchego rayado
  • Aceite
  • Sal

INDICACIONES:

  1. Necesitarás un refractario de vidrio para horno, aproximadamente de 8″ x 8″
  2. Fría las tortillas ligeramente 
  3. Asar el Chile poblando y quitarle la piel, semillas y venas. Corte en tiras

Salsa

  1. Licue el tomate con la cebolla, ajo y polvo de caldo de pollo. Fría la mezcla con un poco de aceite.
  2. Añada 2 cucharadas de la mezcla en el refractario, añada una capa de tortillas (4); una capa de.pollo con tiras de poblando, queso y crema.
  3. Repita dos veces empezando con la capa de tortillas y terminando con queso.
  4. Hornear a temperatura media por algunos.minutos hasta que el queso gratine. 

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