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Sweet Rice / Arroz con Leche

This recipe comes from Portugal and it's one of the most traditional desserts you can eat there! Super easy to cook it and very very delicious┬á­čśő┬áthey call it the 'grandma's recipe' Ingredients:
  • 2 Cups of rice;
  • 3 Cups of water;
  • 1Lt of milk;
  • 12 Scoops of sugar;
  • Lemon zest;
  • I tea scoop of butter;
  • 2 Egg yolk;
  • Cinnamon powder;
Preparation:
  1. In a pot cook the rice with the 3 cups of water;
  2. When the rice's almost cooked, add the milk (a bit warm), the lemon zest and the butter;
  3. Let it cook for about 20 minutes, always steering and keep the temperature low;
  4. When it's creamy, add the sugar and steer;
  5. In the end, in a separate bowl, add a bit of rice to the egg yolk (to make sure they don't cook) and then steer - add it back to the pot.
Wait until it cools down! Add the cinnamon as you wish :)
  Esta receta proviene de Portugal y ¡es uno de los postres más tradicionales de esa hermosa tierra! Super fácil de cocinar y muy, muy delicioso que llaman la "receta de la abuela" Ingredientes:
  • 2 tazas de arroz;
  • 3 tazas de agua;
  • 1 Lt de leche;
  • 12 cucharadas de az├║car;
  • Ralladura de lim├│n;
  • 1 cucharada de t├ę de mantequilla;
  • 2 yemas de huevo;
  • Canela en polvo;
Preparaci├│n:
  1. En una olla cocinar el arroz con 3 tazas de agua;
  2. Cuando el arroz está casi cocido, añadir la leche (entibiada), la ralladura de limón y la mantequilla;
  3. Dejarlo cocinar durante unos 20 minutos, moviendo siempre y manteniendo la temperatura baja;
  4. Cuando la mezcla est├ę cremosa, a├▒adir el az├║car y mezclar bien;
  5. Al final, en un recipiente aparte, añade la yema de huevo y un poco de la mezcla de arroz, bátelo rápido (para evitar que la yema se cocine) y añádelo al resto del arroz
  6. ┬íD├ęjalo enfriar y a├▒ade tanta canela como quieras :)