Vegan Nuggets / Nuggets Veganos

For the chickpea mixture:
  • 1 can of garbanzo beans (chickpeas) rinsed, drained and dried with paper towels;
  • 1 green onion (chives);
  • 1 clove garlic;
  • 1/2 teaspoon salt;
  • 1/4 teaspoon of pepper;
  • 1 cup of fresh parsley.
For the carrot mixture:
  • 1 large carrot;
  • Sliced ​​mushrooms.
To make veggie nuggets:
  • 1 tablespoon of ground flax seed mixed with 3 tablespoons of water (let it rest for 10 minutes);
  • 1/4 cup of all-purpose flour;
  • 1/4 cup of vegan bread crumbs;
  • Salty pretzels;
  • Oil.
For the sauce:
  • 1 tablespoon of mustard;
  • 2 tablespoons of agave syrup;
  • ½ cup of white vinegar;
  • ¼ cup vegan mayonnaise;
  • ¼ cup of vegan cream.
  INSTRUCTIONS: 1.. In the bowl of a processor, crush the pretzels in a thin crumb. Place on a flat plate; 2. In a food processor, add the chickpeas, green onion, parsley, salt, pepper and garlic. Press several times until it is a thick mixture. Remove to a large bowl; 3. It is not necessary to clean the processor, just add the carrots and mushrooms (it is imperative that the mushrooms are completely dry). Repeat until finely chopped; 4. Add to the chickpea mixture; 5. Add the flax seed mixture, flour and bread crumbs and stir to combine with the chickpea mixture. If it looks moist, add more flour or bread crumbs (wet your hands so that it's easier to shape the nuggets); 6. Place 1 tablespoon of the mixture directly on the bread crumbs. You can form the nuggets by hand or use an oval cookie cutter; 7. Cover the nuggets completely with the pretzel crumbs; 8. Heat a pan medium high heat and add the oil; 9. Add the nuggets to the pan and fry until golden, on one side. Turn and repeat; 10. Place them on paper towels to cool and the remove them; 11. Combine all the ingredients for the sauce and serve the nuggets with it.
 

INGREDIENTES:

Para la mezcla de garbanzo:

  • 1 lata de garbanzos (garbanzos) enjuagados, escurridos y secados con toallas de papel;
  • 1 cebolla verde (cebollín);
  • 1 diente de ajo;
  • 1/2 cucharadita de sal;
  • 1/4 cucharadita de pimienta;
  • 1 taza de perejil fresco.

Para la mezcla de zanahoria:

  • 1 zanahoria grande;
  • Champiñones en rodajas.

Para hacer los nuggets veggie:

  • 1 cucharada de semillas de lino molido mezclado con 3 cucharadas de AGUA dejar; reposar durante 10 minutos;
  • 1/4 taza de harina para todo uso;
  • 1/4 taza de migas de pan vegano;
  • Pretzels salados;
  • Aceite.

Para la salsa:

  • 1 cucharada de mostaza;
  • 2 cucharadas de jarabe de agave;
  • ½ taza de vinagre blanco;
  • ¼ taza mayonesa vegana;
  • ¼ taza de crema vegana.

INSTRUCCIONES:

1. En un procesador, triture los pretzels en una miga fina. Coloque en un plato plano;

2. Agregue los garbanzos, la cebolla verde, el perejil, la sal, la pimienta y el ajo al procesador. Repita varias veces hasta que sea una mezcla gruesa. Retire a un tazón grande;

3. No es necesario limpiar el procesador, solo agrega las zanahorias y los champiñones. (es importante que los champiñones estén completamente secos). Procese hasta que esté finamente picado;

4. Agregue a la mezcla de garbanzo;

5. Agregue la mezcla de semillas de lino, la harina y las migas de pan y revuelva para combinar con la mezcla de garbanzo. Si parece húmedo, agregue más harina o pan. Las manos húmedas facilitan trabajar con la mezcla;

6. Coloque 1 cucharada de la mezcla directamente en las migas de pan. Puede formar los nuggets a mano o usar el cortador de galletas ovalado;

7. Cubra completamente los nuggets en las migas de pretzel;

8. Caliente una sartén a fuego medio alto y agregue el aceite adecuado para freír en sartén;

9. Agregue los nuggets a la sartén y fría hasta que estén dorados, por un lado. Voltee y repita;

10. Coloque los nuggets en toallas de papel hasta que se enfríen y mueva a un plato;

11. Combine todos los ingredientes para la salsa y sirva com elle.